Aankomend onderofficier grondoptreden

Aankomend onderofficier grondoptreden

Een bijdrage leveren aan de vrede en veiligheid van ons land. Ben jij daar geschikt voor?

Opleiding

 • Je krijgt les in militaire basisvaardigheden zoals exercitie, rangen en standen, ethiek, kaart- en kompas. Natuurlijk krijg je les in het herkennen van materieel. Je leert om leiding en lessen te geven aan een groep. Sporten is een groot onderdeel van de opleiding tot aankomend onderofficier grondoptreden.

   

  De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bol
  Leerweg bol
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  7
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  67%
  Doorstroom naar andere mbo opleidinglandelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar
  21%
  Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft
  96%
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
  Goede kans op stage
  Startsalarislandelijk gemiddeld bruto uurloon
  € 10

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als aankomend onderofficier grondoptreden voer je taken uit voor Defensie op het land. Het verkennen van een gebied, het zorgen voor militaire beveiliging en het uitvoeren van onderhoud. Je komt in actie bij onverwachte, ernstige situaties. Je weet wat de regels zijn voor het werken en leven op kazernes en  soms krijg jij de leiding over je teamgenoten. Jij geeft dan de opdrachten, of je geeft een training. Je werkt in Nederland of in het buitenland. Je bent je er goed van bewust dat je een (militaire) voorbeeldfunctie hebt en je gedraagt je daar ook naar.

Applaus voor onderofficier luchtgevechtsleiding Duncan!

“Het luchtruim boven ons is een grote snelweg met veel verkeer”, vertelt Duncan (25). Als onderofficier Luchtgevechtsleiding bij de Koninklijke Luchtmacht bewaakt en beveiligt hij het Nederlandse...

Zoeken