Aankomend medewerker grondoptreden

Aankomend medewerker grondoptreden

Je gaat door het vuur voor je teamleden en werken in het buitenland is voor jou geen probleem. Vrede en veiligheid, welkom bij defensie.

Opleiding

 • Je krijgt les in militaire basisvaardigheden zoals exercitie, rangen en standen, ethiek, kaart- en kompas. Natuurlijk krijg je les in het herkennen van materieel. Sporten is een groot onderdeel van de opleiding aankomend medewerker grondoptreden.

   

  De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg: bol bbl
  Leerweg bol
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  7.4
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  65%
  Doorstroom naar andere mbo opleidinglandelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar
  22%
  Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft
  93%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  10 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
  Goede kans op stage
  Startsalarislandelijk gemiddeld bruto uurloon
  € 9
  Leerweg bbl
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als aankomend medewerker grondoptreden werk je voor Defensie. Je bereidt je voor op een leven als militair bij een krijgsmachtonderdeel. Je voert taken uit op land of aan boord van schepen, zoals het verkennen van een gebied en zorgen voor militaire beveiliging. Je komt in actie bij onverwachte, ernstige situaties. Je weet wat de regels zijn voor het werken en leven op kazernes en aan boord van marineschepen en je houdt je hier aan. Je voert opdrachten van je leidinggevende uit. Vaak doe je dit samen met anderen.

Applaus voor Nick Poppelaars, POL-chauffeur voor Defensie!

Korporaal Nick Poppelaars (21) uit Breda won op zijn negende een helikoptervlucht bij een open dag van de Koninklijke Luchtmacht. Vanaf toen was het duidelijk: dáár wilde hij werken. Dankzij een...

Zoeken