Aankomend onderofficier maritiem

Aankomend onderofficier maritiem

Dag en nacht, bij storm en regen. Als aankomend onderofficier maritiem werk je onder alle mogelijke omstandigheden.

Opleiding

 • Je krijgt les in nautische en algemene scheepstaken. Je leert om leiding en lessen te geven aan een groep. Sporten is een groot onderdeel van de opleiding tot aankomend onderofficier maritiem.

   

  De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bol
  Leerweg bol
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  7
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  67%
  Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft
  97%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  10 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
  Goede kans op stage

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als aankomend onderofficier maritiem werk je als onderofficier/korporaal bij de Koninklijke Marine. De Marine is een onderdeel van de krijgsmacht (Defensie). Je werkt in Nederland of in het buitenland. Je voert je taken voornamelijk uit aan boord van schepen, zoals het uitvoeren van radar waarnemingen en onderhoudswerkzaamheden. Je bent voorbereid op ingewikkelde en stressvolle militaire werkzaamheden. Je opereert in risicovolle omstandigheden en doet er alles aan om jezelf en je team veilig te laten werken. Je bent je bewust van je (militaire) voorbeeldfunctie en gedraag je er ook naar.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken