Aankomend medewerker maritiem

Aankomend medewerker maritiem

Werken op een marineschip, hoe mooi is dat? Als aankomend medewerker maritiem maak je kennis met het bijzondere werk van de marine.

Opleiding

 • Je krijgt les in nautische en algemene scheepstaken. Je leert om instructies op te volgen op het marineschip. Je leert materieel herkennen en onderhouden. Sporten is een groot onderdeel van de opleiding aankomend medewerker onderofficier maritiem.

   

  De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bol
  Leerweg bol
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  7.4
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  65%
  Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft
  87%
  Kans op werk landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  Goede kans op werk
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
  Goede kans op stage

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Je werkt als toekomstig matroos aan boord van een varende eenheid (Marineschip). Je weet wat het betekent om gevechtsbereid te zijn. Je  ontvangt opdrachten van je leidinggevende en legt verantwoording af. Je voert nautische en algemene scheepstaken uit in teamverband zoals het assisteren bij het afmeren, ontmeren en ankeren en het laden en lossen. Je houdt je aan de gedragscode van Defensie, de militaire regels en de militaire rangen en standen. Je bent je bewust dat het dragen van een uniform verplichtingen met zich meebrengt.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op werk

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken