Werkbegeleider zorgboerderij

Werkbegeleider zorgboerderij

Dieren kunnen mensen helpen. Op de zorgboerderij komen mensen met dieren in contact. Jij begeleidt ze daarbij.

Opleiding

 • Natuurlijk leer je hoe het leven op de boerderij eraan toe gaat. Hoe dieren en planten verzorgd moeten worden. Daarnaast leer je omgaan met verschillende doelgroepen, denk aan jeugd, gehandicapten of ouderen. Tijdens je opleiding leer je hoe je mensen kunt begeleiden bij het werken op de boerderij. Je leert wat ondersteuningsplannen zijn en hoe je ze kunt uitvoeren. 

   

  De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg: bol bbl
  Leerweg bol
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  8 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
  Leerweg bbl
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  8 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als werkbegeleider zorgboerderij begeleid je mensen die extra ondersteuning nodig hebben. Mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of die andere maatschappelijke problemen hebben. Dit doe je op een soort boerderij. Tijdens de bereiding staat het welzijn van mens en dier voorop.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken