Vastgoedadviseur

Vastgoedadviseur

Een beroep met afwisseling. Kerken, scholen en woningen hebben allemaal zorg en aandacht nodig. Als vastgoedadviseur ben jij in control.

Opleiding

 • Je leert wat er komt kijken bij regulier onderhoud van vastgoed. Schilderwerk bijvoorbeeld, maar ook daken en funderingen hebben controles en onderhoud nodig.  Je leert meerjaren plannen opstellen. Je leert projecten managen en de voortgang te bewaken. Je leert begrotingen opstellen en financiële rapportages maken.

   

  De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bol
  Leerweg bol
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  58%
  Doorstroom naar hbo-opleidinglandelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar
  24%
  Kans op werk landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
  Onbekend

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als vastgoedadviseur stel je plannen op voor het onderhoud van gebouwen. Je zorgt dat de plannen worden uitgevoerd. Je hebt te maken met personeel, opdrachtgevers, leveranciers en onderaannemers. Je kunt je bedrijf goed presenteren aan klanten. Je werkt op kantoor. Regelmatig ben je op de werkplek om leiding te geven aan medewerkers. Soms ben je bij klanten om opdrachten binnen te halen. Je bent ondernemend en wacht niet af. Je ziet kansen voor je bedrijf. Je kunt prima met verschillende mensen opschieten. Het lukt je om winstgevende opdrachten binnen te halen.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op werk

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken