Uitvoerder gespecialiseerde aannemerij

Uitvoerder gespecialiseerde aannemerij

Een afwisselende baan in de bouw is die van uitvoerder gespecialiseerde aannemerij. Is dat iets voor jou?

Opleiding

 • Tijdens je opleiding leer je welke onderdelen er zijn in een bouwproces. Je leert bouwtekeningen lezen, planningen en begrotingen maken. Je leert welke werkzaamheden er moeten worden gedaan en in welke volgorde dat het beste kan. Je leert ook de taken te verdelen en leiding te geven.

   

  De vakken Nederlands, Engels en rekenen horen standaard bij deze opleiding. Je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bbl
  Leerweg bbl
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  6.7
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  70%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  10 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Je organiseert de werkzaamheden op de bouwplaats voor een aannemer of een overheidsinstelling. Je ziet erop toe dat de uitvoering van het project volgens planning en de gewenste kwaliteit gebeurt. Zo bereid je onder meer het werk voor, geef je leiding en neem je werk op. Je bent communicatief sterk en kan je goed inleven in de opdrachtgever. Als je in dienst bent van een overheidsinstelling ben je vaak de opzichter van een project. Je bent een echte regelaar.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken