Werkvoorbereider fabricage

Werkvoorbereider fabricage

Kan jij goed rekenen en heb je technisch inzicht? Dan ben jij geknipt om als werkvoorbereider fabricage aan de slag te gaan.

Opleiding

  • Je leert berekeningen maken over hoeveel mensen, machines en materialen er nodig zijn om een product te maken. Je leert offertes te maken. Je leert bestellingen te plaatsen en planningen te maken. Ook leer je hoe je het werk dat daaruit volgt kunt controleren op kwaliteit.

     

    De vakken Nederlands, Engels en rekenen horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

  • Studie in cijfers

    Leerweg bbl
    Leerweg bbl
    Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
    6.7
    Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
    79%
    Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft
    100%
    Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
    10 Op dit moment
    Na je opleiding
    Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied
    Startsalarislandelijk gemiddeld bruto uurloon
    € 15

    Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

  • Heb je technisch inzicht en kun je goed rekenen? Als werkvoorbereider fabricage ben je verantwoordelijk voor ‘de cijfertjes’ binnen een project. Dat betekent dat je berekent hoeveel een product gaat kosten, hoeveel materiaal, mensen en machines nodig zijn en hoe lang het gaat duren. Ook help je collega’s met technische problemen en als de planning mis dreigt te lopen. Achteraf bereken je wat er de volgende keer beter kan. Dat overleg je met collega’s en opdrachtgevers.

Zoeken