Coördinator duurzaamheid

Minder afval, duurzame producten, gezondere eetpatronen en meer groen in de stad, zie jij dat als jouw missie? Ga dan voor de opleiding coördinator duurzaamheid! Het heeft het allemaal in zich en is enorm toekomstgericht.

Opleiding niveau
Niveau 4
Opleiding duur
3-4 jaar
Leerweg
bol

Opleiding

Tijdens de opleiding komen ecologie, biodiversiteit en circulaire economie aan bod. Daarnaast leer je over culturele verschillen, gezonde leefstijl en voeding. Ook duurzame energie- en waterbeheersing staan op het programma. Zo doe je de kennis op die je nodig hebt om projecten uit te denken en op te starten. Je leert met deze opleiding plannen en organiseren.

 

De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Studie in cijfers

Studenten­tevredenheid 7,0
Landelijk rapportcijfer
Geslaagde studenten 50%
Landelijk percentage in het afgelopen schooljaar
Doorstroom naar hbo 46%
Landelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar

Studie in cijfers

Kans op leerbaan Niet bekend
Landelijk in dit vakgebied

Beroep

Als coördinator duurzaamheid heb je een passie voor natuur. Je organiseert of begeleidt projecten. Je volgt de trends en ontwikkelingen op het gebied van duurzame ontwikkeling van de leefomgeving. Bij al je werkzaamheden weeg je af of het goed is voor de mens. Alle aspecten van duurzaamheid en de uitgangspunten van een circulaire economie spelen hierbij een belangrijke rol.

Studie in cijfers

Baankans (op dit moment) 7 Na je opleiding
Landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding

Check de toekomst van deze sector