Vakbekwaam medewerker natuur, water en recreatie

Als vakbekwaam medewerker natuur, water en recreatie combineer je jouw talenten: enthousiast met mensen omgaan én de groene natuur. Lijkt jou dat geweldig?

Opleiding niveau
Niveau 3
Opleiding duur
2-3 jaar
Leerweg
bol, bbl

Opleiding

Je leert tijdens de opleiding hoe je een perfecte gastheer of gastvrouw voor anderen bent en hen enthousiast begeleidt bij outdoor-activiteiten. Je leert activiteiten organiseren en hoe je ervoor zorgt dat alles veilig verloopt. Dit is een beroep waarin je in teams werkt, dus je leert ook andere medewerkers aan te sturen. Daarnaast leer je veel over het onderhoud van groen. Je leert hoe je terreinen netjes houdt en hoe je gebouwen en voorzieningen onderhoudt.

 

De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Studie in cijfers

Doorstroom naar andere mbo opleiding 46%
Landelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar

Studie in cijfers

Leerweg:
Kans op leerbaan Ruim voldoende
Landelijk in dit vakgebied

Beroep

Een recreatiebedrijf is een bungalowpark, vakantiepark of sportterrein. Als vakbekwaam medewerker recreatiebedrijf zorg jij er voor dat het terrein er netjes bij ligt. Je verzorgt het groen, onderhoudt de paden en doet kleine reparaties aan gebouwen en voorzieningen zoals speeltoestellen. Het is belangrijk dat je vriendelijk bent naar de gasten in deze baan.Veelal werk je in dit beroep buiten op het terrein of binnen tijdens onderhoudswerkzaamheden aan gebouwen en voorzieningen.

Studie in cijfers

Leerweg:
Baankans (op dit moment) 7 Na je opleiding
Landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
Startsalaris €12
Landelijk gemiddeld bruto uurloon Lees meer over studie in cijfers
Baankans (op dit moment) 7 Na je opleiding
Landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
Startsalaris €16
Landelijk gemiddeld bruto uurloon Lees meer over studie in cijfers

Check de toekomst van deze sector