Zelfstandig werkend bakker

  • 25174
  • Niveau 3
  • 2-3 jaar
  • bol, bbl

Zelfstandig werkend bakker

Je bent als zelfstandig werkend bakker niet alleen geduldig en heel precies, maar ook creatief en je durft te experimenteren.

Opleiding

  • Wat leer je?

    Je leert de fijne kneepjes van het bakkersvak kennen. Je leert op ambachtelijke wijze brood en banket te bakken. Als kers op de taart leer je ook bruidstaarten bakken. Jij kent de fijne kneepjes om heerlijke producten te maken. Natuurlijk ken je ook de hygiëne eisen en leer je hoe je goed kunt schoonmaken.

     

    De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

  • Wanneer word je toegelaten?
  • Na deze opleiding

Beroep

  • Als zelfstandig werkend bakker maak je allerlei soorten broodproducten, hartige producten en gebak. Je houdt je ook bezig met de inkoop. Je beoordeelt het uiteindelijke resultaat op kwaliteit en je zorgt voor de planning van het werk. Je bent creatief en vernieuwend. Je weet alles over deeg en beslag en de ovens die je gebruikt voor het bakken. Je werkt zorgvuldig en hygiënisch. Het bakkersvak is lichamelijk behoorlijk pittig omdat je je werk vooral staand en lopend verricht. Vroeg opstaan en in een hoog werktempo allerlei producten maken horen erbij. Het is niet drie uur doen over een taart zoals in programma’s als heel Holland bakt.

Schoollocaties

De kans om direct na je diploma een baan te vinden die bij je opleiding past.

  • Goede kans
  • Ruim voldoende kans
  • Voldoende kans
  • Matige kans
  • Geringe kans
  • Niet bekend

Zoeken