Medewerker vers
Deel deze opleidingMedewerker vers
Van vlees tot groenten en van vis tot brood. Je zorgt dat ze er prachtig bij liggen in de winkel en geeft klanten goede adviezen. Verkopen is je doel!
Opleiding
-
Je leert hoe je goederen in ontvangst neemt en hoe je ze verwerkt. Je leert hoe je een verkoopgesprek kunt voeren met klanten en waar je op moet letten. Omdat je met versproducten werkt, leer je ook te letten op hygiëne en houdbaarheid. Snijmachines en andere apparaten komen ook aan bod tijdens de opleiding tot medewerker vers.
Â
De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.
-
Studie in cijfers
Leerweg bblStudententevredenheidlandelijk rapportcijfer7.2Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar71%Doorstroom naar andere mbo opleidinglandelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar68%Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft96%Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebiedStartsalarislandelijk gemiddeld bruto uurloon€ 10
Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer
Stage lopen
In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.
Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.
Beroep
-
Als medewerker vers bereid en verkoop je versproducten. Je staat de klanten te woord en geeft advies over de manier waarop ze de producten het lekkerste kunnen klaarmaken. Omdat voedselveiligheid een belangrijk onderdeel van jouw werk is, werk je veilig en hygiënisch. Dat betekent dat je ook een rol hebt bij het schoonmaken van de winkel. Je bent het visitekaartje van het bedrijf of de afdeling en zorgt ervoor dat klanten graag terug komen. Klantvriendelijkheid, servicegerichtheid en oog voor detail zijn daarom heel belangrijke eigenschappen. Als je het leuk vindt om met verse voeding te werken en met klanten om te gaan dan is dit voor jou een leuk beroep.
Schoollocaties
- SVO vakopleiding food Spui 2, Zwolle
- SVO vakopleiding food W.M. Dudokweg 78, Heerhugowaard
- SVO vakopleiding food Leonard Springerlaan 35, Groningen
- SVO vakopleiding food Hooghuisstraat 24-26, Eindhoven
- SVO vakopleiding food Diepenhorstlaan 3, Rijswijk
- SVO vakopleiding food Kerkstraat 103, Spakenburg
- SVO vakopleiding food Sleepboot 2, Houten