Traiteur vers

Vergelijk

Traiteur vers

Als slager-traiteur weet jij je klanten steeds weer iets lekkers voor te schotelen. Je bedenkt en maakt warme maaltijden, maaltijdsalades, soepen, broodjes en bijvoorbeeld hartige taarten.

Opleiding

  • Wat leer je?

    Tijdens de opleiding tot traiteur vers leer je hoe je de lekkerste gerechten klaarmaakt. Je leert welke ingrediënten goed bij elkaar passen en welke methoden je gebruikt. Daarnaast komen hygiëne, kwaliteit, marketing en planning aan bod. In je werk stuur je ook medewerkers aan en je begeleidt ze. Leidinggeven is ook een onderdeel van de opleiding.

     

    De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

  • Wanneer word je toegelaten?
  • Na deze opleiding
  • Studie in cijfers

    Leerweg bbl
    Leerweg bbl
    Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
    6.9
    Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
    82%
    Kans op werk landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
    Goede kans op werk
    Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied
    Onbekend

    Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven er zijn voor jouw opleiding? Klik hier om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

  • Steeds meer consumenten willen korter in de keuken staan en kopen graag kant-en-klaar maaltijden. Het verzinnen en maken van deze producten is jouw taak als traiteur vers. Ook het maken van buffetten hoort erbij. Trends in eten veranderen snel. Als traiteur speel je daar op in. Oog voor trends, houden van koken en lekker eten en een creatieve blik zijn daarom belangrijke eigenschappen van de traiteur vers.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op werk

Kans op leerbaan

Kans op stage

  • Niet bekend
  • Geringe kans
  • Matige kans
  • Voldoende kans
  • Ruim voldoende kans
  • Goede kans

Zoeken