Traiteur vers

Als traiteur-vers weet jij je klanten steeds weer iets lekkers voor te schotelen. Je bedenkt en maakt warme maaltijden, maaltijdsalades, soepen, broodjes en bijvoorbeeld hartige taarten.

Opleiding niveau
Niveau 3
Opleiding duur
2-3 jaar
Leerweg
bbl
Profiel
Horeca, bakkerij en recreatie
Richting
Bakkerij en winkelambacht
Code
25702

Opleiding

Tijdens de opleiding tot traiteur vers leer je hoe je de lekkerste gerechten klaarmaakt. Je leert welke ingrediënten goed bij elkaar passen en welke methoden je gebruikt. Daarnaast komen hygiëne, kwaliteit, marketing en planning aan bod. In je werk stuur je ook medewerkers aan en je begeleidt ze. Leidinggeven is ook een onderdeel van de opleiding.

 

De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Studie in cijfers

Studenten­tevredenheid 7,2
Landelijk rapportcijfer
Geslaagde studenten 82%
Landelijk percentage in het afgelopen schooljaar

Studie in cijfers

Kans op leerbaan Goed
Landelijk in dit vakgebied

Beroep

Steeds meer consumenten willen korter in de keuken staan en kopen graag kant-en-klaar maaltijden. Het verzinnen en maken van deze producten is jouw taak als traiteur vers. Ook het maken van buffetten hoort erbij. Trends in eten veranderen snel. Als traiteur speel je daar op in. Oog voor trends, houden van koken en lekker eten en een creatieve blik zijn daarom belangrijke eigenschappen van de traiteur vers.

Studie in cijfers

Baankans (op dit moment) 10 Na je opleiding
Landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding

Check de toekomst van deze sector