Maritiem officier kleine schepen technisch

Maritiem officier kleine schepen technisch

Een maritiem officier kleine schepen technisch is een technische alleskunner op een klein koopvaardij schip of vissersschip. 

Opleiding

 • Je krijgt les in nautische en technische vakken want je moet veel kunnen in dit beroep. Navigeren, manoeuvreren en meteorologie aan de ene kant en voortstuwing, elektrotechniek aan de andere kant. 

   

  De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bol
  Leerweg bol
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  7
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  84%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  7 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
  Goede kans op stage

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Lijkt het je leuk om te werken en leven aan boord van een schip? Dan is een baan als maritiem officier kleine schepen technisch iets voor jou. Je bent bezig met complexe technische werkzaamheden. Aan boord maar ook vanaf de wal. Je lost storingen op en je bent alert op mogelijk onveilige situaties. Je werkt samen met een klein team van officieren en bemanningsleden. Als er iets onverwacht gebeurt, handel je voortvarend en raak je niet in paniek.

Zoeken