Coördinator internationale havenlogistiek

Coördinator internationale havenlogistiek

Havenlogistiek regelt dat goederen in een haven zo snel en efficiënt mogelijk worden verwerkt. Dus dat ze vanaf het schip op de kade worden gezet. En dat ze vanaf de kade doorgaan naar de opslag of naar vervolgtransport. Of andersom: dat goederen op een schip worden geladen.

Opleiding

 • Je krijgt les in havenlogistiek, hoe de douane werkt en welke documenten nodig zijn bij transport door de haven. Gevaarlijke stoffen worden ook getransporteerd, daar gelden speciale regels voor. Die leer je kennen. In dit beroep heb je veel contact met internationale klanten, de talen Engels en Duits komen dan ook voorbij.

   

  De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg: bol bbl
  Leerweg bol
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  71%
  Doorstroom naar andere mbo opleidinglandelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar
  24%
  Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft
  89%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  10 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
  Leerweg bbl
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  6
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  59%
  Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft
  95%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  10 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Werken in de haven betekent: werken in een internationale en dynamische omgeving! Als coördinator internationale havenlogistiek organiseer je het laden en lossen van schepen en vrachtauto’s in de haven. Je houdt contact met allerlei organisaties die daarmee te maken hebben. Je stuurt de medewerkers havenlogistiek aan en je bent contactpersoon voor de klant. Je vraagt de klant naar zijn wensen en adviseert hem. Als er problemen zijn in het transportproces, los je die op.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken