Handhaver toezicht en veiligheid generieke opsporing (domein VI)

Handhaver toezicht en veiligheid generieke opsporing (domein VI)

Ben je  een speurneus? Dan ben je vast geschikt voor de opleiding handhaver met specifiek opsporingsbevoegdheden. Je werkt voor marechaussee, politie of de douane.  

Opleiding

 • Je leert hoe het strafrecht in elkaar zit. Je leert hoe je een proces-verbaal kunt opmaken. Je leert gesprekstechniek toepassen. 

   

  De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bol
  Leerweg bol
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  7.1
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  73%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  7 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • De handhaver toezicht en veiligheid generieke opsporing is altijd werkzaam voor een landelijke opsporingsdienst. De werkzaamheden van de handhaver generieke opsporing zijn bij iedere organisatie anders. Een aantal voorbeelden van hun werkzaamheden zijn arrestantenzorg, rijksrecherche, douane en justitie. Je beschikt over veel speciale bevoegdheden, enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Personen staande houden
  • Personen aanhouden
  • Opmaken van een proces-verbaal.
  • Iedere plaats betreden
  • Zaken in beslag nemen

Zoeken