Handhaver toezicht en veiligheid openbaar vervoer (domein IV)

Handhaver toezicht en veiligheid openbaar vervoer (domein IV)

Opleiding

  • Je leert technieken om de veiligheid in het openbaar vervoer te waarborgen. Je leert surveilleren in het OV en op stations en hoe je overlast en overtredingen kunt signaleren en aanpakken. Je leert samen te werken met andere partners zoals de politie. In de opleiding is veel aandacht voor gesprekstechnieken. 

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

  • Je bent als handhaver toezicht en veiligheid in domein IV werkzaam als conducteur, handhaver of controleur in dienst van een openbaarvervoerbedrijf of overheidsinstantie. je controleert vervoersbewijzen en bewaakt de veiligheid in de vervoermiddelen en op de stations, perrons en bij (bus)haltes. Daarnaast ben je belast met de opsporing van de strafbare feiten.  Jouw focus ligt op het garanderen van de veiligheid, orde, rust en goede bedrijfsgang in het openbaar vervoer. Je bent goed zichtbaar en toegankelijk en bent het eerste aanspreekpunt voor reizigers.

Zoeken