Handhaver toezicht en veiligheid openbaar vervoer (domein IV)

Handhaver toezicht en veiligheid openbaar vervoer (domein IV)

Opleiding

 • Je leert technieken om de veiligheid in het openbaar vervoer te waarborgen. Je leert surveilleren in het OV en op stations en hoe je overlast en overtredingen kunt signaleren en aanpakken. Je leert samen te werken met andere partners zoals de politie. In de opleiding is veel aandacht voor gesprekstechnieken. 

 • Studie in cijfers

  Leerweg bol
  Leerweg bol
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  7.1
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  73%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  7 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Je bent als handhaver toezicht en veiligheid in domein IV werkzaam als conducteur, handhaver of controleur in dienst van een openbaarvervoerbedrijf of overheidsinstantie. je controleert vervoersbewijzen en bewaakt de veiligheid in de vervoermiddelen en op de stations, perrons en bij (bus)haltes. Daarnaast ben je belast met de opsporing van de strafbare feiten.  Jouw focus ligt op het garanderen van de veiligheid, orde, rust en goede bedrijfsgang in het openbaar vervoer. Je bent goed zichtbaar en toegankelijk en bent het eerste aanspreekpunt voor reizigers.

Zoeken