Buurtsportcoach

Buurtsportcoach

Bewegen en actief zijn is voor iedereen belangrijk. Als buurtsportcoach maak je plannen om mensen aan het sporten te krijgen.

Opleiding

 • Je leert hoe je sport- en bewegingsprogramma's opstelt voor de buurt en hoe je scholen en sportverenigingen aan elkaar kunt koppelen. Je leert hoe je een plan van aanpak maakt en waar je allemaal aan moet denken. Veiligheid en hygiene zijn ook belangrijk, dat leer je ook tijdens de opleiding tot coördinator buurt, onderwijs en sport.

   

  De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bol
  Leerweg bol
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  6.9
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  63%
  Doorstroom naar hbo-opleidinglandelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar
  54%
  Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft
  90%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  7 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
  Startsalarislandelijk gemiddeld bruto uurloon
  € 12

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als buurtsportcoach ben je sportief en sociaal. Je organiseert en coördineert BOS-activiteiten, dat staat voor buurt, onderwijswijs en sport. Je legt contact en werkt samen met BOS-medewerkers van andere organisaties. Je zet je in voor een goed beweegklimaat in en om de school. Je voert verschillende projecten uit en coördineert deze. Het doel hierbij is om personen en groepen te laten bewegen. Je motiveert ze dus om actief te zijn en natuurlijk te blijven! Het gaat om projecten waarbij je bijvoorbeeld de sportaanbieders in een stad of wijk beter op elkaar aan laat sluiten, maar natuurlijk ook om het organiseren van bijvoorbeeld een sportevenement of -toernooi.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken