Praktijkopleider

Praktijkopleider

Je weet zelf als geen ander hoe fijn het is als iemand je iets goed uitlegt. Als praktijkopleider geef jij in jouw organisatie uitleg over jouw vak aan een student of cursist.

Opleiding

 • Tijdens de opleiding praktijkopleider leer je hoe je een opleidingsplan opstelt. Natuurlijk leer je ook hoe je dan het opleidingstraject aanstuurt en organiseert. Jouw collega’s zijn ineens werkbegeleiders van de student. Je leert hoe je deze collega’s kunt aansturen. Ook leer je gespreksvaardigheden en hoe je studenten kunt beoordelen.

   

  De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bbl
  Leerweg bbl
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  8
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  87%
  Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft
  99%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  8 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied
  Startsalarislandelijk gemiddeld bruto uurloon
  € 20

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als praktijkopleider ondersteun je stagiairs bij hun leerproces en beoordeel je hun werk. Ook onderhoud je contact met de school waar de stagiairs hun opleiding volgen. Je levert een bijdrage aan het opleidingsplan voor de hele organisatie. Je werkt in uiteenlopende sectoren. Bijvoorbeeld in een ziekenhuis waar leerling-verpleegkundigen werken. Binnen kleine organisaties combineer je de functie van praktijkopleider vaak met uitvoerende of leidinggevende taken.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken