Danser

Danser

Is dansen je leven en jouw grootste talent? Dan is dit echt iets voor jou! Als danser dans jij zelf of geef je les aan andere dansers.

Opleiding

 • Je krijgt dansles in verschillende stijlen: jazz, modern, en urban. Je leert wat choreografie is en hoe je die zelf kan maken. Je leert samenwerken in een groep dansers. Je leert vooral je je eigen lichaam en mogelijkheden kennen.

   

  De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bol
  Leerweg bol
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  7.7
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  74%
  Doorstroom naar hbo-opleidinglandelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar
  37%
  Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft
  63%
  Kans op werk landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
  Startsalarislandelijk gemiddeld bruto uurloon
  € 7

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als danser doe je mee aan dansproducties van grote en kleine gezelschappen. Je danst in een voorstelling of korte dansact. Je studeert je dans in, je repeteert en bent eigenlijk altijd bezig om je optreden zo goed mogelijk te maken. In kleine producties zorg je ook voor de kleding en de make-up. Je hebt een goed gevoel voor ritme en muziek en je kunt je goed inleven in je rol. Je bent zeer gedisciplineerd, want je moet keihard trainen en veel repeteren. Een groot deel van je tijd ben je bezig om nieuwe opdrachten te zoeken. Daarvoor doe je audities, bouw je een goed netwerk op en heb je contacten met artiestenbureaus.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op werk

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken