Muzikant

Muzikant

Eigenwijs, fantasierijk en uniek in combinatie met muzikaal talent. Maak van jouw passie je beroep!

Opleiding

 • Je krijgt veel les in het instrument dat je al bespeelt (gitaar, drums, zang, etc.). Je leert in bands samen spelen. Je leert verschillende muziekstijlen en je leert je eigen muziek te schrijven. Daarnaast leer je muzikaal ondernemerschap, zodat je je eigen zaken kunt regelen.

   

  De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bol
  Leerweg bol
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  7.7
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  74%
  Doorstroom naar hbo-opleidinglandelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar
  35%
  Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft
  73%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  3 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
  Startsalarislandelijk gemiddeld bruto uurloon
  € 9

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als muzikant kun je werken op verschillende podia, van poppodium en theater tot jongerencentrum en buurthuis. Of je maakt muziek op straat, bij feesten en andere gelegenheden. Een heel andere richting waar je voor kunt kiezen, is die van producerend muzikant, waarbij je in de studio als producer, sounddesigner of maker van muziek in opdracht aan de slag gaat. Soms schrijf je muziek en produceer je het ook. Naast deze muzikale activiteiten zorg je voor de techniek, je promotiemateriaal en het verkrijgen van voldoende opdrachten. Veelal ben je werkzaam als zelfstandige en verzorg je de eigen administratie.

Zoeken