Vakkracht industrieel lakverwerker

Vakkracht industrieel lakverwerker

Naast specialist in het lakken ben jij de adviseur op de werkvloer. Je geeft uitleg aan collega’s, leerlingen en stagiairs.

Opleiding

 • Je leert het voorbewerken en aflakken van hout, metaal of kunststof. Je leert met welke gereedschappen en materialen je dat het beste doet. Je leert de voorschriften en richtlijnen kennen. Maar wat je ook leert is het begeleiden van collega’s.

   

  De vakken Nederlands en rekenen horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bbl
  Leerweg bbl
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  80%
  Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft
  100%
  Kans op werk landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als vakkracht industrieel lakverwerker doe je hetzelfde werk als de industrieel lakverwerker. Je lakt, verft en poedercoat. Hiervoor gebruik jij verfspuitapparatuur. Wel werk je zelfstandiger of heb je de leiding over een team. Jij bedenkt de aanpak van het werk. Problemen los je zoveel mogelijk zelf op. Je kent de regels. Deze gaan bijvoorbeeld over: Arbo, milieu, veiligheid en kwaliteit. Meestal werk je in een speciale werkruimte. Soms werk je buiten.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op werk

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken