Industrieel lakverwerker
Deel deze opleidingIndustrieel lakverwerker
Meubels, vliegtuigen, lantaarnpalen en zeiljachten hebben één ding gemeen: ze hebben een laagje lak nodig. Je kunt met dit beroep dus alle kanten op!
Opleiding
-
Je leert werken met lakken en coatings, die nodig zijn om hout, metaal of kunststof voor lange tijd te beschermen. Je leert de gereedschappen en technieken kennen die daarbij nodig zijn. Je leert het werk voor te bereiden en af te werken.
De vakken Nederlands en rekenen horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.
-
Studie in cijfers
Leerweg bblStudententevredenheidlandelijk rapportcijfer7.5Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar74%Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft100%Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied
Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer
Stage lopen
In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.
Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.
Beroep
-
Je brengt als industrieel lakverwerker een beschermend laagje aan op houten, metalen of kunststof voorwerpen. Dit heet een coating. Een coating is bijvoorbeeld nodig bij trappen, gastanks, een brug of een lantaarnpaal. Soms werk je dus hoog in de lucht. Eerst straal je metalen ondergronden. Daarna schilder of spuit jij de coating erop. Je hebt te maken met regels. Deze gaan bijvoorbeeld over: Arbo, milieu, veiligheid en kwaliteit. Je werkt soms alleen, maar vaak ook in een team. Eenvoudige problemen in het werk los je zelf op.