Instructeur paardensport en -houderij

Instructeur paardensport en -houderij

Paarden en mensen vormen een uitdagende combinatie. Ze reageren op elkaar! En als instructeur paardensport en -houderij heb jij goed door hoe je ze samen beter kan laten presteren.

Opleiding

 • Tijdens deze opleiding krijg je zelf meer rijvaardigheid in dressuur, springen en eventing. Je leert hoe je les kunt geven en coachen. Je leert sportpsychologie, longeren, parcoursbouw, gezondheid, voeding en nog veel meer. Ook leer je een ondernemingsplan schrijven en hoe je het financieel beheer invult. Na deze opleiding weet jij echt alles van de paardenhouderij.

   

  De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg: bol bbl
  Leerweg bol
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  6.6
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  62%
  Kans op werk landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  Onbekend
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
  Leerweg bbl
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  5.8
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  71%
  Kans op werk landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  Onbekend
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied
  Onbekend

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als instructeur paardensport en -houderij maak je les- en trainingsprogramma’s voor ruiters van elk niveau, van beginners tot gevorderden. Je begeleidt hen ook. Als hoog gekwalificeerde trainer coach je ook selectieteams en begeleid je ruiters tijdens wedstrijden. Het sporttechnisch beleid van jouw bedrijf ligt in jouw handen. Je bent een belangrijke adviseur voor de technische commissie, onder andere over de doorstroming van ruiters. Je bent vaak bij je paarden, maar je zit dus ook wel eens op kantoor.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op werk

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken