Leidinggevende bediening
- Niveau 4
- 3-4 jaar
- bol, bbl
Houd jij van lekker eten en drinken? Wil jij daar je werk van maken? Dat kan! Met een chique woord noem je zo’n expert in eten en drinken een gastronoom/sommelier.
Allereerst leer je om een goede gastheer/gastvrouw te worden en ontwikkel je je persoonlijke stijl. Je leert smaken combineren: gerechten met wijnen. Je leert wijnen kennen, hun herkomst en kenmerken. Je leert hoe je gasten kunt adviseren. Je leert samenwerken met de keuken en de bediening.
Â
De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.
Je bent als gastronoom/sommelier een volleerd gastheer/-vrouw en zeer gedreven in je vak. Een expert op het gebied van eten en drinken. Je weet hoe je zowel kleine als grote groepen ontvangt. Of het nu om een lunch, uitgebreid diner, receptie of een groot feest gaat. Jij kunt gasten alles vertellen over wijn. Hoe deze smaakt, waar die vandaan komt en waar die van gemaakt is. En je weet welke wijn het lekkerst smaakt bij welk eten. Je adviseert je gasten. En je overlegt met de keuken om de wijnen af te stemmen op het eten.