Constructie repair specialist

Constructie repair specialist

Als constructie repair specialist ben jij degene die vooral gericht is op het gezond houden van de onderdelen in de constructie van vliegtuigen. Je bent specialist in materialen en verbindingstechnieken en kan onderdelen repareren.

Opleiding

 • Je leert hoe vliegtuigen in elkaar zitten en hoe je onderdelen kunt maken uit (metalen) plaatmateriaal, composiet en kunststof. Ook leer je welke voorschriften er zijn voor de veiligheid. Tijdens de opleiding leer je hoe je onderhoud kunt plegen en hoe je reparaties uit kunt voeren. Daarnaast leer je hoe je vliegtuigonderdelen kunt controleren en testen. Je leert ook hoe je leiding kunt geven aan collega’s.

   

  De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg: bol bbl
  Leerweg bol
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  10 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
  Leerweg bbl
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  10 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Vliegtuigen bestaan uit enorm veel onderdelen en materialen. Om mensen en goederen veilig door de lucht te vervoeren, moeten die onderdelen en materialen heel precies en nauwkeurig worden gemonteerd. Als constructie repair specialist werk je bij grote bedrijven op een vliegveld of bij een bedrijf dat is gespecialiseerd in het onderhoud van vliegtuigonderdelen. Je bent de specialist van de gebruikte materialen, je kan storingen analyseren en oplossen en je begeleidt andere mensen.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken