Instructeur mbo

Instructeur mbo

Ben je goed in het begeleiden, trainen en instrueren van mensen én wil jij jouw kennis en ervaring graag delen? Dan is deze specialistenopleiding echt iets voor jou!

Opleiding

 • Tijdens de opleiding doe je vooral kennis op over pedagogiek en didactiek, want kennis uit de praktijk heb jij al opgedaan in je werk. Je leert dus hoe je die kennis het beste over kunt brengen op mbo-studenten. Je leert hoe je lesplannen opstelt en hoe je lessen voorbereidt. De verschillende werkvormen komen voorbij en hoe je die in kunt zetten. Natuurlijk is het belangrijk dat de sfeer in de klas goed is, daar krijg je ook tips en trics voor. 

   

  De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg: bol bbl
  Leerweg bol
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
  Onbekend
  Leerweg bbl
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  6.6
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  92%
  Doorstroom naar hbo-opleidinglandelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar
  6%
  Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft
  97%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  10 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als instructeur mbo werk je met mbo-studenten. Je geeft ze instructie, begeleiding en training. Je bent geduldig en staat graag voor de klas.  Je brengt ze kennis uit de praktijk bij. Dat doe je vooral tijdens praktijklessen, maar ook bij theorielessen. Je demonstreert en legt uit. Natuurlijk begeleid je studenten en je zorgt ervoor dat ze zich verder kunnen ontwikkelen. Je maakt deel uit van een docententeam op een mbo-opleiding. 

Zoeken