Hoe gebruik ik KiesMBO.nl?

Deze site is speciaal bedoeld voor leerlingen in het voortgezet onderwijs die een opleiding willen gaan volgen in het mbo. Er zijn rond de vijfhonderd mbo-opleidingen, in tien profielen, op vier niveaus en in twee leerwegen. Voor veel jongeren is het heel lastig om daar een keuze uit te maken.

KiesMBO.nl is een website waarop aankomende mbo-studenten zich kunnen oriënteren. De verschillende onderdelen hebben tot doel leerlingen in alle leerjaren te helpen bij het maken van passende keuzes. Zij kunnen de volgende onderdelen naar hartenlust gebruiken: 

  • Een interessetest 
  • Bladeren door opleidingen
  • Zoeken via het zoekveld 
  • Opleidingen vergelijken en tenslotte 
  • Zwerven door de MBO Stad om een kijkje te nemen in de wereld van de mbo-beroepen. 

U kunt deze site gebruiken in uw lessen of gebruiken bij de voorlichting aan individuele leerlingen. KiesMBO.nl is een plek waar vmbo-leerlingen kunnen rondkijken en ontdekken wat er allemaal mogelijk is op het mbo. De site is bedoeld als portal; als plek waar vmbo-leerlingen zich kunnen oriënteren op een vervolgopleiding op het mbo. Dit betekent dat de informatie vrij globaal is. Voor meer gedetailleerde informatie wordt vaak doorverwezen naar andere sites waar extra informatie te vinden is. 

Zoeken