lob-opdrachten

KiesMBO kun je goed in de les gebruiken voor de loopbaanoriëntatie en begeleiding (lob). Ter ondersteuning zijn er vier soorten opdrachten. Ook wel lesbrief genoemd.

 

Wat is er te beleven?

Studenten maken kennis met veel verschillende opleidingen en met taken die bij de beroepen horen. Hierdoor krijgen de studenten een realistisch beroepsbeeld.

 

 

 

Wat wil ik?

Studenten ontdekken vanuit een breed pespectief welke voorkeuren en motieven ze zoal hebben. Ze krijgen inzicht in de talloze mogelijkheden die bij hen zouden kunnen passen.  

 

 

Voorkeur ontdekken

Studenten ontdekken met deze opdrachten wat ze goed kunnen. Hun inzicht in de eigen talenten wordt met de opdrachten gestimuleerd, waarbij een realistisch zelfbeeld net zo belangrijk is. Hierdoor ontdekken en benoemen de leerlingen profielen en opleidingen die goed bij hun capaciteiten passen.

 

 

Waar ga ik voor? 

De opdrachten uit deze categorie zorgen ervoor dat de studenten de kennis uit voorgaande opdrachten met elkaar combineren en er zo achter komen welke opleidingen zowel aansluiten bij hun voorkeuren als bij hun capaciteiten. Hierdoor kunnen de leerlingen eerste keuzes gaan maken in de richting die ze op willen.

 

 

Zoeken